donderdag 12 december 2013

Gezonde chocolade!



Een lekkernij dat menig man, vrouw en kind lekker vindt. En dan niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Een lekkernij dat gemaakt is van cacao, en wordt gewonnen uit cacaobonen. 

Geschiedenis
Chocolade werd voor het eerst commercieel vervoer in 1585. Chocolade was toen nog niet eetbaar en werd alleen nog maar gedronken. Uiteindelijk werd chocolade in de 17e eeuw een luxeproduct dat alleen werd gebruikt door de adel. 

De eerste chocoladefabriek verscheen in 1728 in Engeland. Al snel kwamen er meerdere fabrieken bij in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. In Nederland kwam in 1813 de productie van chocolade op gang. Uiteindelijk begon eind 18e eeuw de prijs van chocolade te dalen en werd het betaalbaar voor iedereen.
Chocolade werd in Nederland bekend door hertog Alva, chocolade reisde overal mee naar toe. Het vervolg daarvan is dat er koffie- en chocoladehuizen ontstonden en rond 1660 hingen in Amsterdam de eerste uithangborden aan de gevels met het verkoop van chocolade en productie van chocola in eigen land. Hedendaags bestaan de bekende merken nog steeds, zoals Verkade, Droste en Venz.

Chocolade nu
Chocolade is uit de hedendaagse cultuur niet meer weg te denken. Over de hele wereld wordt chocolade geconsumeerd. Daarnaast zijn er meerdere films, boeken en muziek geschreven omtrent chocolade. Zijn er grote chocoladefestivals en staat chocolade op het menu in verschillende restaurants.
Ook is chocola een goede en heerlijke manier van PR. Voor promotiematerialen, relatiegeschenken, noem het maar op. Tegenwoordig is het mogelijk om uw bedrijfslogo op chocolade te laten bedrukken. Maar ook is het mogelijk om persoonlijke bedankjes, voor bijvoorbeeld een feest of bruiloft, te laten maken. 
 
Source: chocolade
Gezondheid
Chocolade wordt altijd gezien als iets slechts, maar chocolade kan wel degelijk goed en gezond voor je zijn. Chocolade bevat namelijk van naturen meer dan 800 gezonde stoffen en uit onderzoek is gebleken dat mensen die meer chocola eten, minder lichaamsvet hebben. Daarnaast is chocola goed voor je hart. Het zorgt voor een lage bloeddruk en het verlaagt je cholesterol.                              

Toen ik dit las dacht ik zelf, ‘Yes, dat betekent chocola eten!’. Alleen ben ik een echte liefhebber van melkchocolade, witte chocolade, gevulde chocolade en noem het maar op. Maar voornamelijk pure en donkere chocola is zeer goed voor je gezondheid.

Ondanks het feit, dat vooral pure chocolade gezond is, eet ik gewoon lekker mijn melkchocolade. Nu na de periode van sinterklaas, de kerst en het nieuwe jaar dat er aan gaat komen. Heb ik nog veel chocoladeletters en kerstpakketten met chocolade te eten.  En jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten