vrijdag 27 december 2013

Tips for choosing the perfect coffee

Nowadays, it is impossible to imagine coffee away of the Dutch culture. At work, at home, at a restaurant, we drink coffee everywhere. But coffee has a very long and interesting history. Once it just started with one kind of coffee. Today we have coffee in a lot of brands en tastes which makes it hard to choose your perfect coffee. Some people always choose the same coffee, while others want to try something different, but where do you start in all these brands? That’s why I wrote a view tips to choose your perfect coffee.

History of coffee

Coffee knows a long history and starts between 575 and 850. Probably Ethiopian and Kenyan tribes brought coffee seeds on their journey to Arabia. Soon people thought coffee taste great and it dispels fatigue. At first people only eat the coffee. Later on they ground coffee to drink it.

Coffee plants

KoffiebonenWhat is coffee? Coffee is a seed of the cherry of the coffee plant. These plants grow in different continents. When the seeds are ripe, they are harvested. Then the coffee is dried and calcined. In this process the taste and the aroma of the coffee is created. Also when you grind the coffee you can choose between a fine and a coarse grinding. This also effects the taste of the coffee.

How to choose your perfect coffee

Above we learned how the different tastes and aromas where created. But how do you choose between this tastes and all the brands? You have to ask yourself a view questions.

1.   How do I like my coffee?
Some people drink coffee strong, others prefer a light coffee. (Milk and sugar for in the coffee can also help you with this).

2.   How do I make my coffee?
Besides all the coffee brands, there is also a difference between the coffee. There is grinded coffee, coffee beans, coffee cups etc.. It depend on the coffee machine you have, which coffee you will choose.

With these two questions you can decide what kind of coffee you want to drink. Regular coffee, strong coffee, caffeine free coffee or coffee with a special taste.


How to choose your brand?

Then we have another difficulty. How do we choose the brand. Nowadays there are a lot of coffee brands. What makes it hard is that every kind of coffee taste different by every brand. It’s hard to give advice besides to say look at the brands to see how the coffee should taste. Make your choice by that and just try a few brands to see which turns out best.

What coffee brand is your favorit and why? Maybe it can help others to choose their perfect coffee.  

dinsdag 17 december 2013

Superfood uit het oosten!



Tegenwoordig staat een gezonde lifestyle hoog in het vaandel onder het Nederlandse volk. Het eten van gezonde en eerlijke producten is een hot item, en ik kan de mensen niet anders dan gelijk geven! Het lichaam heeft veel belangrijke voedingsstoffen nodig die niet in al het dagelijkse voedsel zit. Er komen steeds meer producten uit het oosten. Je hoort het steeds vaker, je leest het ook steeds vaker, de Goji bes, het product uit het oosten. Een zeer bijzondere vrucht die tijdens het af vallen zeker gegeten mag worden en het afvallen stimuleert.

Wat zijn Goji bessen.
Goji bessen zijn vruchten die al eeuwenlang een belangrijke rol spelen binnen de Chinese geneeskunde en daarnaast ook nog eens zeer lekker zijn. In China worden de bessen ook de “happy berries” of “smiley berries”  genoemd. Elke dag een handjevol bessen zorgt namelijk voor een algehele positieve levenshouding.
Goji bessen groeien voornamelijk in Azie en China en worden geteeld op echte Gojibesplantages. Goij bessen komen van de struik Lycium Barbarum ook wel Boksdoorn genoemd. Deze worden na het zorgvuldig plukken gedroogd en getransporteerd naar Europa.

Deze bes is een natuurlijk product en is te vinden in de meeste natuurwinkels. De Goij bes is in Nederland zo bekend geworden door de vele voedingstoffen die de bes bevat. Het is zelfs de meest voedzame vrucht ter wereld! De vrucht bevat de meeste antioxidanten. Antioxidanten ook wel vitaminen genoemd, voorkomt beschadiging van cellen en weefsel.                          
                                                                            Source: Goji besplant

Goed voor de gezondheid.
De Goji bessen zijn zeer goed voor de gezondheid. De bessen zorgen ervoor dat je immuunsysteem versterkt en de weerstand verhoogt. Ook hebben de bessen een zeer positieve invloed op je bloeddruk en zorgt ervoor dat de bloedsuiker in balans brengt. En ook niet belangrijk om te vermelden, is dat het je libido verhoogt, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Recepten.
Na het lezen dat het goed is voor de gezondheid en dat het je helpt met afvallen, wordt het tijd om de bessen te gaan eten maar hoe eet je de bessen. Er zijn verschillende manieren om de bessen tot je te nemen. Dit kan door een Goji bessensap, een cocktail of Goji smoothies te maken. Ook kan je de bessen verwerken in salades, of in je yoghurt met muesli. Zo zijn er vele recepten.

Na dit allemaal gelezen te hebben werd het dus tijd om de Goji bes zelf uit te proberen. Via de website van de Notenkoerier heb ik de Goji bes bestelt. De bes meng ik overal doorheen en ik heb wel het idee dat mijn lichaam er gezonder van wordt. Nu ben ik nog niet heel lang bezig, dus ik ga het zien op langer termijn. Maar in de beginfase waar ik nu inzit, vind ik het een echte super food!
Halen jullie al alle voordelen uit een vrucht? Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

                                                Source: Goji bessen

donderdag 12 december 2013

Gezonde chocolade!



Een lekkernij dat menig man, vrouw en kind lekker vindt. En dan niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Een lekkernij dat gemaakt is van cacao, en wordt gewonnen uit cacaobonen. 

Geschiedenis
Chocolade werd voor het eerst commercieel vervoer in 1585. Chocolade was toen nog niet eetbaar en werd alleen nog maar gedronken. Uiteindelijk werd chocolade in de 17e eeuw een luxeproduct dat alleen werd gebruikt door de adel. 

De eerste chocoladefabriek verscheen in 1728 in Engeland. Al snel kwamen er meerdere fabrieken bij in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. In Nederland kwam in 1813 de productie van chocolade op gang. Uiteindelijk begon eind 18e eeuw de prijs van chocolade te dalen en werd het betaalbaar voor iedereen.
Chocolade werd in Nederland bekend door hertog Alva, chocolade reisde overal mee naar toe. Het vervolg daarvan is dat er koffie- en chocoladehuizen ontstonden en rond 1660 hingen in Amsterdam de eerste uithangborden aan de gevels met het verkoop van chocolade en productie van chocola in eigen land. Hedendaags bestaan de bekende merken nog steeds, zoals Verkade, Droste en Venz.

Chocolade nu
Chocolade is uit de hedendaagse cultuur niet meer weg te denken. Over de hele wereld wordt chocolade geconsumeerd. Daarnaast zijn er meerdere films, boeken en muziek geschreven omtrent chocolade. Zijn er grote chocoladefestivals en staat chocolade op het menu in verschillende restaurants.
Ook is chocola een goede en heerlijke manier van PR. Voor promotiematerialen, relatiegeschenken, noem het maar op. Tegenwoordig is het mogelijk om uw bedrijfslogo op chocolade te laten bedrukken. Maar ook is het mogelijk om persoonlijke bedankjes, voor bijvoorbeeld een feest of bruiloft, te laten maken. 
 
Source: chocolade
Gezondheid
Chocolade wordt altijd gezien als iets slechts, maar chocolade kan wel degelijk goed en gezond voor je zijn. Chocolade bevat namelijk van naturen meer dan 800 gezonde stoffen en uit onderzoek is gebleken dat mensen die meer chocola eten, minder lichaamsvet hebben. Daarnaast is chocola goed voor je hart. Het zorgt voor een lage bloeddruk en het verlaagt je cholesterol.                              

Toen ik dit las dacht ik zelf, ‘Yes, dat betekent chocola eten!’. Alleen ben ik een echte liefhebber van melkchocolade, witte chocolade, gevulde chocolade en noem het maar op. Maar voornamelijk pure en donkere chocola is zeer goed voor je gezondheid.

Ondanks het feit, dat vooral pure chocolade gezond is, eet ik gewoon lekker mijn melkchocolade. Nu na de periode van sinterklaas, de kerst en het nieuwe jaar dat er aan gaat komen. Heb ik nog veel chocoladeletters en kerstpakketten met chocolade te eten.  En jij?