maandag 14 april 2014

Mogelijk verbod op gratis plastic tassen

Het is al jaren een belangrijk punt op de agenda van de lokale en regionale overheden in de EU: de gratis plastic wegwerptasjes in winkels. Nu is het dan eindelijk zover: in 2020 zullen de gratis wegwerptasjes helemaal verboden zijn en de plastic draagtassen voor meervoudig gebruik zullen door een heffing duurder worden. Deze maatregel heeft te maken met de verwerking van de grote hoeveelheid plastic afval in de EU. Dit wil het comité van de regio’s drastisch naar beneden brengen. Maar wat is daar het gevolg van voor alle winkeliers?

Draagtassen: meer dan alleen een handig tasje

Voor veel winkels zijn draagtassen niet alleen een handige tas voor de bezoekers. Draagtassen behoren tegenwoordig tot de marketingstrategie van veel bedrijven en zijn een ‘must have’ of herkenningspunt. Denk maar aan de draagtassen van het merk Abercrombie and Fitch of de grote supermarktketens.

Plastic tassen slecht voor het milieu?


De voornaamste reden dat de Europese Commissie de plastic tassen wil verbieden is het milieu. Toch zijn er mogelijkheden voor plastic draagtassen die niet of in ieder geval minder slecht zijn voor het milieu. Zo vindt u bij Fair Bags biofolie draagtassen. Deze draagtassen zijn even sterk als een ‘gewone’ plastic draagtas en kan ook bedrukt worden. U laat echter met deze draagtassen zien dat het milieu bij uw bedrijf centraal staat. Deze tassen zijn namelijk gemaakt van maïszetmeel en natuurlijk polyester. Wat betreft uiterlijk ziet u dus geen verschil met ‘gewone’ plastic tassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten